Hero Image

Jong en Zot Getalenteerd – Lynn (11) droomt ervan om een bekende dj te worden: “Achter de draaitafel ben ik echt gelukkig”

20.07.2024
Isaura Aps
JONG EN ZOT GETALENTEERD

Als 11-jarige voor 600 mensen draaien is echt next level. Toch was dat precies wat Lynn Lievens uit Balen vorige maand deed op het campingfestival van Pennenzakkenrock. Haar dj-set bracht iedereen in beweging en het hele plein ging uit zijn dak. Met haar kenmerkende zware bas en techno-beats maakte Lynn niet alleen indruk op het kinderfestival, maar ook op het buurtfeest van Tomorrowland en in de Boiler Room op Pukkelpop. Cool! 

Haar passie voor muziek begon al op achtjarige leeftijd. Tijdens een paaskamp in de Hasseltse hotspot Versuz kreeg Lynn de dj-vibes helemaal te pakken. In de discotheek leerde ze de basics van het draaien en was ze meteen verkocht. Aan het einde van het kamp moest iedereen een optreden geven, en hoewel ze dat spannend vond, ging het supergoed. Toen besefte ze: dit is wat ik later wil doen. Eenmaal thuis kocht ze haar eigen paneel en nam ze privélessen.

svg background ornament
Dj’en is mijn ultieme uitlaatklep. Ik ga zo op in de muziek dat ik alles om me heen vergeet. Achter de draaitafel ben ik echt gelukkig.
Lynn

Voor Lynn is de Academie voor Muziek en Woord in Mol haar tweede thuis. Wekelijks volgt ze daar muziekanalyse, dj-productie en zelfs klassieke zang. Daarnaast gaat ze elke week naar de Sound Control Academy in Paal. Haar passie voor dj’en houdt haar constant bezig. Lynn draait regelmatig, meestal in het weekend, en oefent dagelijks thuis. Haar optredens variëren van lokale evenementen tot grotere optredens zoals het campingfestival van Pennenzakkenrock.

Draaien voor 600 man, crazy

De meeste mensen kennen Pennenzakkenrock wel, maar wist je dat er ook een campingeditie is? Lynn zeker wel! Vol enthousiasme draaide ze op de avond voor Pennenzakkenrock, waar zo’n 600 kinderen losgaan tijdens de pre-party. Zo jong zulke coole dingen doen, trekt natuurlijk de aandacht. "Soms komen jongeren na een optreden naar me toe en dan vragen ze hoe ik dat op mijn leeftijd voor elkaar krijg", zegt Lynn bescheiden. "Ik zeg dan altijd: gewoon proberen. Ga ervoor, dan ervaar je het zelf."

Van Academy tot Tomorrowland

Haar ervaringen gaan verder dan alleen Pennenzakkenrock. Vorige week nam Lynn deel aan de Tomorrowland Academy in Boom, een dj-kamp vlak bij het iconische festivalterrein. Ze leerde er van de besten in het vak. "Vandaag was de eerste dag. Ik heb nieuwe effecten geleerd en kreeg superveel tips en tricks", vertelt Lynn enthousiast. Tijdens de week werkten de jonge talenten aan hun eigen dj-set, die zxe later mogen draaien op het buurtfeest van Tomorrowland. Lynn heeft al eens eerder op het buurtfeest mogen draaien, een ervaring die ze als "zot" beschrijft. "De CORE stage was echt geweldig." 

Een toekomst vol muziek

Lynn heeft een heldere toekomstvisie: zodra ze haar lagere school heeft afgerond, wil ze naar de PIKOH, de Provinciale Kunsthumaniora in Hasselt, om muziekonderwijs te volgen. Haar ultieme droom? Een bekende dj worden, vooral in de hardtechno-scene. Maar daar stopt het niet. Lynn wil ook zelf liedjes maken en hoopt ooit een nummer uit te brengen samen met een grote artiest of producer. Go get it Lynn!

Meer zien van Lynn? Check haar Instagrampagina (@dj_lynn_l) of beluister haar sets op VI.BE of Soundcloud.

VTM
Qmusic
HLN
Belfius